Aile hukuku, evlilik öncesi nişanlanma süreci, evlilik, boşanma ve boşanma sonrası genel kuralları belirlemektedir. Evlenme süreci, evlenmenin geçerli sayılabilmesi için gerekli şartlar, boşanma, boşanma sebep ve gerekçeleri, nafakalar, velayet, evlilik sözleşmeleri ve kadın hakları gibi konuları ele alır.
Kişiler hukuku, kişiler hukukunda kurallar gerçek ve tüzel kişiliklere göre düzenlenmiştir. Bireyler gerçek kişi, şirketler veya dernekler ise tüzel kişi olarak belirtilir. Gerçek ve tüzel kişilerin hak ve sorumlulukları kişiler hukukunda belirtilmiştir.
Eşya hukuku, bu hukuk alanında vatandaşların mülkiyet hakları tanımlanmıştır. Sahibi olduğu malların ve eşya olarak nitelenen varlıklar üzerindeki haklarını nasıl kullanacağı ve sorumlulukları belirtilir.
Miras hukuku, bir insanın ölüm veya gaiplik sonrası mirasının kimler arasında ve nasıl paylaşılması gerektiğini düzenler. Miras paylaşımında sırası ile hak sahibi olan zümreler ve anlaşmazlık halinde yapılması gerekenler miras hukukunda belirtilmiştir.
Borçlar hukuku, borcun ortaya çıkışı, devredilmesi, borcun sonra ermesi, ceza koşulları, borçların zaman aşımına uğraması ve borç ilişkilerinin düzenlendiği hukuk alanıdır. Maddi ve manevi tazminat davaları ve genel esaslar bu hukuk alanında belirtilmiştir.